x

Osteopathie IN BEVERWIJK BIJ SINA

Als het gaat om sportblessures, is osteopathie een populaire keuze geworden voor atleten en sporters. Osteopathie is een holistische benadering van geneeskunde die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. SINA Voetballab in Beverwijk biedt osteopathie aan als onderdeel van hun fysiotherapeutische behandelingen en revalidatieschema's voor sporters.

Het team van SINA Voetballab bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van revalidatie en prestatieverbetering van voetballers, zowel amateurs als professionals. 

Naast osteopathie biedt SINA Voetballab ook andere diagnostische meetinstrumenten binnen de fysiotherapie, sport en revalidatie aan om een objectieve en individuele behandeling te bieden. Het centrum is gevestigd in Beverwijk en staat bekend als het Nederlands Sport Revalidatie Centrum.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstellen van de beweeglijkheid van het lichaam. Bij Sina Voetballab in Beverwijk geloven wij dat het menselijk lichaam een eenheid is en dat verstoringen in een bepaald gebied een keten van reacties kunnen veroorzaken die het gehele lichaam beïnvloeden. Dit kan leiden tot klachten in totaal andere lichaamsgebieden.

Als osteopaten richten wij ons op het ondersteunen van de zelfregulerende krachten van het lichaam en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces. Dit doen wij door middel van manuele technieken, waarbij we voornamelijk onze handen gebruiken om spanningen en blokkades in het lichaam op te sporen en te behandelen.

Osteopathie is een patiëntgericht gezondheidszorgberoep en een onafhankelijk medisch beroep. Het is een rechtstreeks raadpleegbaar beroep, wat betekent dat u zonder verwijzing van een huisarts of specialist bij ons terecht kunt.

Bij Sina Voetballab werken we samen met u en eventueel andere zorgverleners om een objectief en individueel behandelplan op te stellen dat past bij uw specifieke klachten en behoeften. We geloven in een multidisciplinaire aanpak waarbij we samenwerken met andere specialisten om u de best mogelijke zorg te bieden.

Osteopathie bij sportblessures

Als sporters zijn we allemaal bekend met blessures. Van spierpijn tot ernstige blessures zoals gescheurde pezen of verstuikte enkels, sportblessures kunnen ons belemmeren in onze prestaties en ons dagelijks leven. Bij Sina Voetballab in Beverwijk bieden we osteopathie als een effectieve behandeling voor sportblessures.

Onze osteopathie behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de mobiliteit en het functioneren van het lichaam als geheel. We richten ons op het opsporen en behandelen van de oorzaak van de blessure, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Dit zorgt voor een duurzame oplossing voor de blessure en helpt herhaling te voorkomen.

De osteopathie behandelingen zijn aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt en kunnen worden gebruikt als aanvulling op andere revalidatietherapieën.

Enkele voorbeelden van sportblessures die we behandelen zijn:

  • Knieklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Vermoeidheid
  • Kuitblessures
  • Tennisarm
  • Rugpijn
  • Schouderpijn
  • Hamstringblessures
  • Achillespeesklachten
  • Enkelblessures

Als u last heeft van een sportblessure, neem dan contact met ons op om te zien hoe onze osteopathie behandelingen u kunnen helpen bij uw herstel. Ons doel is om u te helpen terug te keren naar uw sport op uw hoogste niveau en u te helpen blessures te voorkomen in de toekomst.

Osteopathie bij Sina Voetballab

Bij Sina Voetballab bieden wij verschillende behandelingen aan om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Een van de behandelingen die wij aanbieden is osteopathie.

Osteopathie is een manuele behandelmethode die zich richt op het herstellen van de balans tussen verschillende systemen in het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel en het orgaansysteem. Door het herstellen van deze balans kan het lichaam zichzelf genezen en kunnen klachten worden verminderd of voorkomen.

Bij Sina Voetballab maken wij gebruik van osteopathie om sporters te helpen bij het herstellen van blessures en het verbeteren van hun prestaties. Onze osteopaten zijn gespecialiseerd in het behandelen van sporters en hebben veel ervaring in het werken met voetballers.

Wij geloven dat osteopathie een waardevolle aanvulling kan zijn op andere behandelingen, zoals fysiotherapie en performance training. Door het herstellen van de balans in het lichaam kunnen sporters sneller herstellen van blessures en kunnen zij beter presteren op het veld.

Als je geïnteresseerd bent in osteopathie of andere behandelingen die wij aanbieden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder om jouw sportieve doelen te bereiken.

Hoe werkt een afspraak bij Sina Voetballab?

Als je een afspraak wilt maken bij Sina Voetballab, kun je dit eenvoudig doen via onze website. Je kunt ons online formulier invullen en ons laten weten wat voor soort afspraak je wilt maken. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je afspraak te bevestigen en je verdere instructies te geven.

Wanneer je bij ons op de praktijk aankomt, zal een van onze specialisten je ontvangen en je naar onze behandelruimte begeleiden. Hier zullen we je vragen stellen over je klachten en medische geschiedenis, en een grondig lichamelijk onderzoek uitvoeren om de oorzaak van je klachten te achterhalen.

Op basis van onze bevindingen zullen we een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Dit kan onder meer bestaan uit osteopathie, fysiotherapie, revalidatie-oefeningen en andere vormen van behandeling.

We streven er altijd naar om onze patiënten op een persoonlijke en professionele manier te behandelen en hen de best mogelijke zorg te bieden. Ons doel is om je te helpen herstellen van je klachten en je weer op de been te krijgen, zodat je weer volop kunt genieten van het leven.

Als je meer wilt weten over onze diensten of een afspraak wilt maken, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen osteopathie en fysiotherapie?

Osteopathie en fysiotherapie zijn beide vormen van manuele therapie, maar er zijn enkele verschillen. Fysiotherapie richt zich voornamelijk op het verbeteren van de spierfunctie en het bewegingsbereik van het lichaam. Osteopathie richt zich op het herstellen van de beweging van het hele lichaam en het verbeteren van de balans en functie van het lichaam.

Hoe lang duurt een osteopathie behandeling?

Een osteopathie behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. De duur van de behandeling hangt af van de aard en ernst van de klacht. Een osteopaat zal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

Wordt osteopathie vergoed door mijn zorgverzekering?

Osteopathie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polisvoorwaarden. Het is raadzaam om uw zorgverzekeraar te raadplegen voor meer informatie over de vergoeding van osteopathie.

Is osteopathie geschikt voor kinderen?

Ja, osteopathie kan ook geschikt zijn voor kinderen. Osteopathie kan helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen bij kinderen, zoals reflux, slaapproblemen en groeipijnen. Een osteopaat zal de behandeling aanpassen aan de leeftijd en behoeften van het kind.

Bezoek de deze site voor aanvullende informatie: gonnievandongen.nl

Tarieven

Klik hier voor de tarieven.

Stappenplan

Intake

Analyse

Advies

Behandeling

Performance

Fitness

Neem contact op of maak een afspraak