x

Dry Needling IN BEVERWIJK BIJ SINA

Bij Sina Voetballab in Beverwijk bieden we de Dry Needling behandelmethode aan als onderdeel van onze fysiotherapie en revalidatieprogramma's. Dry Needling is een relatief nieuwe behandelmethode die wordt gebruikt om spierpijn en stijfheid te verminderen. Het is een effectieve manier om triggerpoints in de spieren te behandelen en de doorbloeding te verbeteren.

Dry Needling is een behandelmethode waarbij met een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De naald wordt gebruikt om de triggerpoints in de spieren te deactiveren, waardoor de spieren ontspannen en de pijn en stijfheid verminderen. 

Bij Sina Voetballab hebben we ervaren fysiotherapeuten die getraind zijn in Dry Needling en deze behandelmethode met succes hebben gebruikt om onze patiënten te helpen bij het herstellen van blessures en het verbeteren van hun prestaties.

Als je last hebt van spierpijn, stijfheid of andere blessures, kan Dry Needling een effectieve behandelmethode zijn om je te helpen herstellen en je prestaties te verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie over Dry Needling en hoe het kan helpen bij het behandelen van jouw specifieke blessure of aandoening.

Dry Needling

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan dry needling. Zo kan het helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de spieren. Daarnaast kan het helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van de normale functie van de spieren. Dry needling kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het herstel van de spieren.

Dry needling is een veilige en effectieve behandelmethode voor mensen met pijn en stijfheid in de spieren. Het kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van de normale functie van de spieren. Als u last heeft van pijn en stijfheid in de spieren, kan dry needling een goede optie zijn om te overwegen.

Sina Voetballab

Bij Sina Voetballab zijn we gespecialiseerd in sportrevalidatie en behandeling van sportblessures. Ons centrum is gericht op sporters en biedt gerichte behandeling of training op basis van jouw klachten of potentie. Wij hebben ruime ervaring en werken samen met verschillende partners om jou de beste zorg te bieden.

Wat is Sina Voetballab?

Sina Voetballab is het enige centrum in Nederland dat specifiek gericht is op voetbal en de behandeling van voetbalblessures. Wij hebben specialisten met uitgebreide ervaring op het gebied van revalidatie en prestatieverbetering van voetballers (amateurs en professionals). Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en worden aangepast aan jouw individuele behoeften.

Hoe kan Sina Voetballab u helpen?

Bij Sina Voetballab bieden wij verschillende behandelingen en trainingen om jou te helpen bij het herstellen van blessures en het verbeteren van jouw prestaties op het veld. Hier zijn enkele van onze diensten:

  • Dry Needling
  • Fysiotherapie
  • Krachttraining
  • Loop- en coördinatietraining
  • Voedingsadvies

Onze specialisten zullen altijd een intake met jou doen om jouw klachten en behoeften te begrijpen en een behandelplan op maat te maken.

Tarieven en intake

Onze tarieven zijn afhankelijk van de behandeling die je nodig hebt en de duur van de behandeling. Wij accepteren verschillende verzekeringen en bieden ook de mogelijkheid om zelf te betalen.

Bij Sina Voetballab staan we altijd voor je klaar om je te helpen bij het herstellen van blessures en het verbeteren van jouw prestaties op het veld. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Praktijklocaties

Als je op zoek bent naar een professionele praktijk voor Dry Needling in Beverwijk of Heemskerk, dan ben je bij Sina Voetballab aan het juiste adres. We hebben twee praktijklocaties waar je terecht kunt voor Dry Needling behandelingen en andere fysiotherapeutische diensten.

Beverwijk

Onze praktijk in Beverwijk is gelegen aan de Wijkermeerweg 31. Het is een modern en goed uitgerust centrum waar je terecht kunt voor een breed scala aan fysiotherapeutische behandelingen en sportprestatie verbeteringstrajecten. Onze ervaren therapeuten staan klaar om je te helpen met het verlichten van pijn en stijfheid in de spieren, door middel van Dry Needling of andere behandelingen.

Of je nu een professionele sporter bent of gewoon last hebt van pijn en stijfheid in de spieren, bij Sina Voetballab ben je in goede handen. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken in Beverwijk.

Veelgestelde vragen

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt. Het doel is om pijn en stijfheid in de spieren te verminderen. Dry needling is een effectieve methode om triggerpoints te behandelen. Een triggerpoint is een verharding in de spier die pijn kan veroorzaken.

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling wordt er een dunne naald in de huid gestoken. De naald wordt vervolgens door de huid en de spier bewogen om de triggerpoints te bereiken. Wanneer de naald het triggerpoint raakt, kan er een reflex optreden waardoor de spier zich ontspant. Dit kan leiden tot een vermindering van pijn en stijfheid in de spieren.

Hoe vaak moet ik dry needling ondergaan?

De frequentie van dry needling hangt af van de specifieke aandoening en de individuele behoeften van de patiënt. Meestal wordt dry needling één tot twee keer per week uitgevoerd, gedurende enkele weken tot maanden. Uw fysiotherapeut zal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Hoe lang duurt het voordat dry needling effect heeft?

Het effect van dry needling is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard en de ernst van de aandoening, de duur van de symptomen en de individuele respons op de behandeling. Sommige patiënten voelen direct verlichting na de eerste sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze verbetering ervaren.

Is dry needling een effectieve behandeling?

Dry needling is een effectieve behandeling voor een breed scala aan musculoskeletale aandoeningen, waaronder chronische pijn, spierstijfheid, bewegingsbeperkingen en sportblessures. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dry needling kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie en het bereik van de beweging.

Wie mag dry needling uitvoeren?

Dry needling mag alleen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeut die gespecialiseerd is in deze behandelmethode. Bij Sina Voetballab werken alleen erkende en gecertificeerde fysiotherapeuten die uitgebreide training en ervaring hebben in dry needling.

Zijn er risico's verbonden aan dry needling?

Zoals bij elke medische behandeling zijn er enkele risico's verbonden aan dry needling. De meest voorkomende bijwerkingen zijn tijdelijke pijn, bloedingen, blauwe plekken en spierzwakte. Bij Sina Voetballab nemen we alle nodige voorzorgsmaatregelen om de risico's tot een minimum te beperken en uw veiligheid en comfort te garanderen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van dry needling?

De meest voorkomende bijwerkingen van dry needling zijn tijdelijke pijn, bloedingen, blauwe plekken en spierzwakte. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen en kunnen worden verminderd door rust te nemen en ijs op het behandelde gebied aan te brengen. Raadpleeg uw fysiotherapeut als u zich zorgen maakt over eventuele bijwerkingen.Tarieven

Klik hier voor de tarieven.

Stappenplan

Intake

Analyse

Advies

Behandeling

Performance

Fitness

Neem contact op of maak een afspraak