x

Oedeemtherapie IN BEVERWIJK BIJ SINA 

Als u last heeft van oedeem, kan oedeemtherapie een effectieve behandeling zijn. SINA Voetballab in Beverwijk biedt oedeemtherapie aan om patiënten te helpen hun oedeem te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Onze oedeemtherapie is ontworpen om de lymfestroom te verbeteren en overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. 

Onze gekwalificeerde fysiotherapeuten gebruiken verschillende technieken, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefeningen om het lymfestelsel te stimuleren en het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen. 

We bieden ook advies over levensstijl veranderingen en zelfzorg technieken om patiënten te helpen hun oedeem onder controle te houden.

Oedeemtherapie bij Sina Voetballab

Bij Sina Voetballab in Beverwijk bieden wij Oedeemtherapie aan als onderdeel van onze diensten. Onze Oedeemtherapie is gericht op het verminderen van oedeem (vochtophoping) in het lichaam. 

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen na een operatie, ongeval, of bij lymfoedeem. Onze specialisten hebben uitgebreide ervaring in het behandelen van oedeem bij sporters en niet-sporters.

Intake en Analyse

Onze Oedeemtherapie begint altijd met een intakegesprek en een analyse van uw klachten. Tijdens het intakegesprek zullen wij uw medische geschiedenis doornemen en uw klachten bespreken. Vervolgens zullen wij een analyse uitvoeren om de oorzaak van uw oedeem vast te stellen. 

Op basis van deze analyse stellen wij een behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Behandelingen

Onze Oedeemtherapie omvat verschillende behandelingen om oedeem te verminderen en uw lichaam te helpen herstellen. Enkele van de behandelingen die wij aanbieden zijn:

  • Manuele lymfedrainage
  • Compressietherapie
  • Oefentherapie
  • Ademhalingstherapie

Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van oedeem en het verbeteren van uw mobiliteit en functioneren.

Tarieven en Afspraak

Onze tarieven voor Oedeemtherapie zijn afhankelijk van uw specifieke behoeften en de duur van de behandeling. Voor meer informatie over onze tarieven kunt u contact met ons opnemen. U kunt een afspraak maken door telefonisch contact met ons op te nemen of door ons online afspraakformulier in te vullen.

Onze Oedeemtherapie is gericht op het verminderen van oedeem en het verbeteren van uw mobiliteit en functioneren. Bij Sina Voetballab in Beverwijk staan wij klaar om u te helpen bij het herstellen van uw lichaam en het verbeteren van uw prestaties.

Over SINA Voetballab

Als SINA Voetballab zijn wij een Nederlands sport revalidatie centrum dat zich specifiek richt op sporters en de behandeling van sportblessures. Wij zijn gevestigd in Beverwijk en hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen en trainen van sporters. Ons doel is om sporters te helpen hun potentieel te benutten en zo snel mogelijk weer op het veld te staan.

Contactgegevens en Fysiotherapeuten

Bij Sina Voetballab in Beverwijk kunt u terecht voor professionele Oedeemtherapie. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van oedeem en andere klachten aan het bewegingsapparaat. Wij werken met de nieuwste diagnostische meetinstrumenten om een objectief en individueel fysiotherapeutisch behandelplan op te stellen.

Onze praktijk is gevestigd aan Waterland 12 in Beverwijk, en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0251-224352, of via ons online contactformulier op onze website. 

Bij Sina Voetballab werken wij met een team van ervaren fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. 

Wij streven ernaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heeft u vragen over onze praktijk of onze behandelingen, neem dan gerust contact met ons op. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij uw klachten.

Veelgestelde vragen

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is een behandeling die gericht is op het verminderen van oedeem, oftewel vochtophoping in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij voetbalblessures, maar ook bij andere aandoeningen zoals lymfoedeem of veneus oedeem. Bij oedeemtherapie worden verschillende technieken gebruikt om het vocht af te voeren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Hoe kan oedeemtherapie helpen bij voetbalblessures?

Bij voetbalblessures kan oedeemtherapie helpen om de zwelling en pijn te verminderen en het herstel te versnellen. Door het afvoeren van vocht en het verbeteren van de bloedcirculatie kan het lichaam sneller herstellen en kan de spierfunctie worden verbeterd. Oedeemtherapie kan ook worden ingezet ter preventie van blessures.

Welke soorten oedeem kunnen worden behandeld met oedeemtherapie?

Oedeemtherapie kan worden ingezet bij verschillende soorten oedeem, zoals lymfoedeem, veneus oedeem, traumatisch oedeem en postoperatief oedeem. Bij het Sina Voetballab in Beverwijk kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden van oedeemtherapie bij uw specifieke aandoening.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig voor oedeemtherapie?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor oedeemtherapie kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele reactie van de patiënt op de behandeling. Gemiddeld zijn er echter 10 tot 15 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Is oedeemtherapie geschikt voor iedereen?

Oedeemtherapie is over het algemeen geschikt voor iedereen die last heeft van vochtophoping in het lichaam. Het is echter belangrijk om te overleggen met een specialist om te bepalen of oedeemtherapie geschikt is voor uw specifieke aandoening en om eventuele contra-indicaties te bespreken. Bij het Sina Voetballab in Beverwijk kunnen wij u hierover adviseren en begeleiden.
Stappenplan

Intake

Analyse

Advies

Behandeling

Performance

Fitness

Neem contact op of maak een afspraak