x

SINA VOETBALLAB EN ODIN ’59 TEKENEN SAMENWERKINGSCONTRACT

Datum : 14-07-2016

In hun streven het begeleiden van voetballers te professionaliseren hebben ODIN’59 en SINA Voetballab de handen ineengeslagen. Met ingang van dit seizoen zal Siamak Azadi met zijn medewerkers de spelers van ODIN ’59 begeleiden met het doel hun prestaties te optimaliseren.

Door de spelers continu te monitoren en te bekijken waar verbeteringen mogelijk zijn, helpt het Voetballab om de prestaties te verbeteren. Bij de nulmeting aan het begin van het seizoen worden een aantal basistesten gedaan, op grond van de analyses worden vervolgens adviezen opgesteld. Deze kunnen door de trainer in zijn oefenprogramma worden verwerkt, maar ook kunnen spelers individueel aan de slag gaan met die punten waarop zij zich kunnen verbeteren.

In de winterstop wordt middels hertesten bekeken hoe de spelers zich hebben ontwikkeld en kunnen er eventueel vervolgadviezen worden gegeven. Met deze aanpak worden de spelers en het team het hele seizoen bijgestaan om optimaal te presteren. Doordat alle gegevens duidelijk in kaart zijn gebracht kan er bij blessures ook gericht aan herstel gewerkt worden. Na de blessurebehandeling moet minimaal het basisniveau weer bereikt zijn, liever nog 10% hoger.

Met de verzorgers van de selectie is nauw contact, alles wat zij met de spelers doen moet worden vastgelegd. Die gegevens worden betrokken bij het optimaliseren van de prestaties en bij eventuele herstelprogramma’s. SINA Voetballab verzorgt verder preventieprogramma’s voor zowel jeugd als selectie, ook hier kunnen de oefeningen worden opgenomen in de trainingsprogramma’s waardoor blessures kunnen worden voorkomen.